Ζογκλέρ Εργασία & Οικογένεια

Juggling Work & Family

Το να είσαι εργαζόμενη μαμά δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Η ταχυδακτυλουργία των απαιτήσεων της εργασίας και της οικογενειακής ζωής μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά όταν πρόκειται για τη διαχείριση του χρόνου και την ενοχή της μαμάς. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης πλήρους απασχόλησης με μια κόρη 7 ετών, έχω αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις από πρώτο χέρι.

Η προσπάθεια εξισορρόπησης εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μοιάζει σαν μια ατέρμονη πράξη ταχυδακτυλουργίας και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για όλα όσα πρέπει να γίνουν. Συχνά νιώθω ότι αγωνίζομαι διαρκώς ενάντια στον χρόνο και παλεύω να συμβαδίσω με τις λίστες υποχρεώσεων μου. Ξέρω ότι υπάρχουν 24 ώρες την ημέρα, αλλά ποτέ δεν φαίνονται αρκετές!

Η κόρη μου είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα, η ρουτίνα μου είναι να δουλεύω όλο το πρωί και το απόγευμα μέχρι να πάει το σχολείο. Όταν η κόρη μου είναι σπίτι, η συγκέντρωση μου είναι πάνω της. φροντίζοντας να ταΐζει, να έχει πλυθεί και να έχει κάνει τις εργασίες μαζί. Δραστηριότητες μετά το σχολείο 4 φορές και την εβδομάδα και ιστορίες πριν τον ύπνο στις 7:30. Μόλις επιτευχθεί η ώρα του ύπνου, θα επιστρέψει στη δουλειά για όσο χρονικό διάστημα μπορώ να το διαχειριστώ.

Αυτό καθιστά δύσκολο να βρω πολύ χρόνο για αυτοφροντίδα και χρόνο για εμένα, αλλά ειλικρινά είναι μια θυσία που χαίρομαι να πάρω προς το παρόν.

Η διαχείριση του χρόνου είναι ζωτικής σημασίας, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εξισορροπήσουμε τις εργασιακές μας υποχρεώσεις με τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που με βοήθησαν να διαχειρίζομαι καλύτερα τον χρόνο μου:

  1. Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες: Κάντε μια λίστα με τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να ολοκληρώνετε κάθε μέρα και ιεραρχήστε τις με βάση τον επείγοντα χαρακτήρα και τη σημασία τους.

  2. Χρήση ημερολογίου: Διατηρήστε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείτε συναντήσεις, συσκέψεις και προθεσμίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε κανένα σημαντικό γεγονός.

  3. Θέστε όρια: Θέστε ξεκάθαρα όρια μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής σας ζωής. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάρετε τη δουλειά μαζί σας στο σπίτι και φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για την οικογένεια και τις προσωπικές σας δραστηριότητες.

  4. Ανάθεση: Εάν είναι δυνατόν, αναθέστε ορισμένες από τις εργασιακές σας εργασίες σε άλλα μέλη της ομάδας σας ή αναθέστε τις σε εξωτερικούς επαγγελματίες ή εργολάβους. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η ενοχή της μαμάς είναι μια άλλη κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες. Μπορεί να νιώθουμε σαν ένα σταθερό βάρος στους ώμους μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν κάνουμε αρκετά για τα παιδιά μας ή ότι χάνουν σημαντικές στιγμές.

Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία και την ευημερία μιας εργαζόμενης μητέρας. Είναι σημαντικό για εμάς τις εργαζόμενες μητέρες να αναγνωρίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να βρούμε στρατηγικές για να τις διαχειριστούμε αποτελεσματικά, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που με βοήθησαν να ξεπεράσω τις ενοχές της μαμάς:

  1. Αφήστε την τελειότητα: Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να είστε τέλειοι σε όλα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε θυσίες και να δώσετε προτεραιότητα σε ορισμένες εργασίες έναντι άλλων, αλλά δεν πειράζει. Εστιάστε στο να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε και αφήστε τα υπόλοιπα.

  2. Ποιότητα έναντι ποσότητας: Να θυμάστε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας, αλλά και με την ποιότητα αυτού του χρόνου. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο που έχετε μαζί τους και επικεντρωθείτε στη δημιουργία αναμνήσεων και εμπειριών με νόημα.

  3. Επικοινωνήστε με το παιδί σας: Μιλήστε στο παιδί σας για τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και εξηγήστε γιατί πρέπει να λείπετε από το σπίτι. Αυτό θα τους βοηθήσει να καταλάβουν γιατί πρέπει να εργαστείτε και θα ενισχύσει επίσης τη σχέση σας.

  4. Αφιερώστε χρόνο για αυτοφροντίδα: Φροντίστε να φροντίζετε τον εαυτό σας τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ισορροπημένοι και καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του να είστε εργαζόμενη μαμά.

Δίνοντας προτεραιότητες στις εργασίες μου, θέτοντας όρια και αφήνοντας την τελειότητα, κατάφερα να διαχειριστώ τον χρόνο μου πιο αποτελεσματικά και να ξεπεράσω τις ενοχές της μαμάς. Θυμηθείτε, κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Συνεχίστε να πιέζετε προς τα εμπρός και μην ξεχάσετε να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας στην πορεία.

Ανάγνωση επόμενου

What's for Dinner??

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το hCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του hCaptcha.